Rødvin er en drik som ingen andre. Rødvin kan noget helt særligt, og det er nok derfor, at man har drukket den i mange hundrede år. Traditionen startede i det gamle Grækenland – måske endda før. Og det er ikke for sjov, at man kalder det gamle Grækenland for civilisationens vugge. For mange af de gode traditioner fra dengang har varet ved – blandt andet vindrikningen. Vi drak den i Middelalderen, vi drak den i Renæssancen, vi drak den under Oplysningstiden – og vi drikker den nu. Men hvad er det egentlig, rødvinen kan?Rødvin er godt for sindet. Nogle mennesker mener endda også, at det er godt for kroppen. Det sidste udsagn er op til diskussion. Det andet er ikke. Har man en gang prøvet glæden ved at drikke et rigtig godt glas rødvin og mærke den behagelige, moderate beruselse som følger med, så er man helt sikkert solgt. For ingen andre steder får man den perfekte kombination mellem en rig og spændende smag og muligheden for at drikke uden nødvendigvis at skulle være fuld. At drikke rødvin er nemlig noget, som vi primært forbinder med en god middag og stille og roligt samvær med venner.
Sundhed kan også være selvforkælelse
Der er mange mennesker, der er en smule bange for vin. For er det ikke både usundt og fedende? Det kan diskuteres, hvor sundt rødvin er for selve kroppen. Men det er vigtigt at huske på, at det at forkæle sig selv og give lidt slip er noget af det bedste, man kan gøre for sig selv og sin sundhed. Så hvad end man er skeptiker eller fan, så er der mange grunde til at kaste sig over rødvinen. Her kommer en kort guide til, hvilke typer af rødvin man med fordel kan vælge:Der findes for eksempel en variant af rødvine, som man betegner som tørre. Det lyder mærkeligt, men man kan rent faktisk føle, at disse typer virker mere tørre og mere spidse på tungen. Hvis man spiser rødt kød eller mad med en mørk smag, er disse vine at foretrække. Ellers findes der også både krydrede og søde vine. Sødlige vine er typisk gode til søde retter, og krydrede vine til krydrede retter. Hvis man er i tvivl, så er det altid en god idé at spørge sin lokale vinmand i supermarkedet eller i vinbutikken.
Hvornår drikker man rødvin?
Svaret er egentlig: altid! Der er meget få situationer, som ikke bliver bedre af en god flaske rødvin. Der er dog nogle tidspunkter, hvor det er mere normalt eller socialt accepteret at hive en flaske op af lommen end andre. Typisk er rødvin allerbedst, når man får den til god mad. Maden og vinen forstærker nemlig hinanden og fremhæver små nuancer og særlige kvaliteter ved dufte og smage. Rødvin er også god efter maden eller til et lækkert ostebord. Men den kan også med forel bruges, når det er tid til alvorlige snakke eller når noget stort skal fejres.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!