Vi er i Danmark verdens førende inden for dyrevelfærd, og vi vil gerne behandle dyrene så godt som muligt. Derfor er slagterier med fokus på velfærd i stor fremgang, så vi kan give dyrene en god afsked, inden de ender på vores middagsbord.Den traditionelle form for slagtning, hvor dyrene transporteres i flere timer i en lastbil, kan virke meget stressende på dyrene. Dette kan du undgå ved at få en velfærdsslagter ud til dig på gården, som så vil stå for slagtningen her.På denne måde ender dyret sine dage i lykkelige omgivelser, og undgår stressen fra køreturen. Samtidig har dyret mulighed for at have sin kendte ejer ved sin side under slagtningen, hvilke også giver ro og dyrevelfærd.
Kødet bliver bedre af en velfærdsslagtning
Udover den langt bedre dyrevelfærd ved en velfærdsslagtning, så bliver kødet også langt bedre på denne måde. Når et dyr bliver stresset udsender det stresshormoner i til kroppen, som igen vil forplante sig til kødet.Dette bevirket, at kødet ikke bliver ligeså mørt, som det kunne blive uden stress. De konventionelle slagterier har dog også fokus på dette, hvorfor de går alt hvad de kan, for ikke at stresse dyrene.Det er dog bare ikke muligt at skabe en ligeså rolig ramme for slagtningen, hvis dyret først er blevet kørt i lang tid i en bumpende lastbil sammen med andre ukendte dyr. For derefter at blive ført ind i en slagtebygning, som det ikke kender.Det at få en slagter ud på gården er dermed det klart bedste for både dyret og for kødets kvalitet. Samtidig har mange velfærdsslagtere specialiseret sig i alverdens lækre kødprodukter. Man får dermed mulighed for at vælge mellem flere gourmetpølser, velhængte bøffer og meget mere. Når slagteren har den ekstra kærlighed til dyret inden slagtning, plejer han også at gøre sig ekstra umage med kødet.
Vælg din lokale slagter
Er du på udkig efter en god slagter, så prøv at kigge i dit eget lokalområde først. Bor du Vestjylland, så kan du f.eks. kigge i Videbæk, hvor der er en rigtig god velfærdsslagter. Eller i en af de andre byer tæt ved, der er generelt mange dygtige slagtere rundt om i landet.Det gode ved at vælge den lokale slagter er, at han nemmere kan komme hjem til din gård og forestå slagtningen her. Samtidig kender du sikkert nogle naboer, som har benyttet sig af denne slagter, og du kan dermed høre deres mening først.Det er også nemmere at hente kødet igen, når slagteren har haft noget af kødet med til sit slagteri for at udskære det. Samtidig er det hyggeligt at besøge slagteren, så du kan få en smagsprøve på de gode produkter, som han er ved at lave af dit dyr.Det styrker desuden lokalsamfundet og skaber gode relationer, hvilket er vigtigt i de mindre byer. Du får højst sandsynligt også den bedste pris, ved at vælge den lokale slagter. Så skal slagteren nemlig ikke bruge tid og penge på transport, ligesom han gerne vil have dig til at reklamere for hans forretning i lokalområdet.På denne måde er det en fordel for både dig, slagteren og dit dyr, når du vælger at få slagtet dine dyr lokalt. Har du en gårdbutik, så er det også god reklame for denne, da slagteren også taler med en masse potentielle kunder til din butik.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!