Størstedelen af Danmarks befolkning har vel forsøgt sig med nytårsforsætter. Småkager, konfekt, vin og julemad i kombination med en alkoholfyldt nytårsaften med junkfood til at pleje tømmermændene dagen efter udgør en farlig cocktail. De fleste af os trænger til at få noget grønt indenbords og til at komme uden for og mærke den friske luft. De fleste af os er også særligt motiverede for at ændre livsstil i begyndelsen af det nye år, og dét til det sundere. Det er derfor ikke underligt, at helsekostsalget boomer i januar, men det gør bestemt heller ikke skade resten af året. Den store verden af helsekost kan virke som en jungle, hvis det er første gang man begiver sig ud i den. Som altid kan det dog betale sig at have styr på sit forarbejde. Har du bestemt dig for, at 2018 skal være dit sundere år, kan det også betale sig at investere tid i at gøre din research ordentligt, så du så vidt muligt undgår faldgruber eller at smide penge ud ad vinduet. Hvis du vil hurtigt i gang med en sundere livsstil, er det i øvrigt en god idé at bestille produkter fra Danmark, da disse ofte leveres hurtigere end produkter fra udlandet.

Hvilke basisprodukter har man brug for?

Hvad man har brug for af helseprodukter afhænger selvfølgelig af, hvad det er man gerne vil opnå. Derudover har pengepungens størrelse jo også en betydning (særligt lige efter jul), men som udgangspunkt kan det godt betale sig at se efter kvalitetsprodukter. Man kan eventuelt købe ind lidt efter lidt, hvilket også har den fordel, at man har tid til at lære de forskellige produkters effekt at kende og mærke, hvordan kroppen reagerer på dem. Selvom kroppen nogle gange kan reagere individuelt, er det en god idé at forsøge at danne sig et billede af, hvilke helsekostprodukter, der virker hvordan. Et godt sted at begynde for den gennemsnitlige dansker er kosttilskud. Disse fås i form af forskellige vitaminer, mineraler og olier, og supplerer den daglige kost. Hvad du har brug for af kosttilskud afhænger altså af, hvor varieret og sundt du i forvejen spiser. Mangel på vitaminer og mineraler kan også vise sig ved symptomer som eksempelvis træthed, tør hud eller flossede negle. Har du et eller flere af sådanne symptomer, giver det dig en god indikator for med hvilke kosttilskud du skal sætte ind.

Hvad trender ellers?

Har man sat sig ind i basisprodukterne, og nyder man gavn af helsekostprodukterne, kan næste skridt være at kaste sig ud i noget af det, der trender allermest lige nu. Særligt algerne er populære, og du har måske allerede hørt om Chlorella og Spirulina? Smagen af dem kan være gennemtrængende, og bryder man sig ikke om det, kan de fås både i pille- og pulverform. Pulverformen kan med stor fordel blandes i en smoothie for at få en god og energifuld start på dagen, og samtidig mildne den til tider stærke smag, som enkelte mennesker ikke bryder sig om.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *