kugledynen veje

Kugledynen var oprindeligt tiltænkt personer med autisme og ADHD. I dag er der mange forskellige typer af mennesker, som bruger dynen. Kugledynen har nemlig vist sig at have en gavnlig effekt på kroppen, så den slapper af og dermed giver ro til at kunne sove. Dynen stimulerer kroppen på en sådan måde, at både hjernen og kroppen kan slappe af. Derfor er den ideel til personer med søvnbesvær, og det kan lette lidt på hverdagen, når søvnen kommer under kontrol.   

Dynens tyngde hjælper på søvnen

En kugledyne er bygget op af kugler. Der bliver syet kugler ind i dynen, så de bliver godt fordelt ud over hele dynen. Mellem kuglerne bliver dynen stoppet med varmt fyld, så dynen både er varm og dejlig at sove med om natten. Kuglerne i dynen gør, at dynen får en tyngde, som gør, at den trykker en lille smule på kroppen, hvilket stimulerer hjernen, og får kroppen til at falde til ro.

Dynen skal veje omkring 10% af kroppens vægt, hvilket vil sige, at hvis en person vejer 100 kg., så skal dynen altså veje 10 kg. Dette gør, at dynen kommer til at virke så optimalt som muligt. Det er dog altid vigtigt at sikre, at man kan bevæge sig under dynen og trække vejret optimalt, ellers skal dynen være lettere. Klik her for at læse mere om kugledynen og dens virkning.

Vejen til et sundere helbred

Dynens tyngde gør, at hjernen bliver stimuleret, og kroppen dermed har lettere ved at falde i til ro om natten. Det er ikke kun en fordel for almindelige mennesker, men det er også en fordel for personer med psykiske lidelser. Dynen har vist sig at have en positiv effekt på mange af de mennesker, der lider af stress.

For personer med stress kan det ofte være svært at falde i søvn, fordi der kører mange tanker rundt i hovedet. Dynens tyngde gør, at der kommer ro på kroppen, og dermed bliver det nemmere at falde i søvn. Med en god nattesøvn bliver det også mere overskueligt at komme gennem en hektisk hverdag. En god nattesøvn giver ofte mere overskud til hverdagen og de små uforudsete ting, der kan ske på en dag.    

En alsidig dyne

Dynen kan bruges til alle typer af mennesker. Det smarte ved dynen er, at den kan tilpasses den enkelte, som skal bruge dynen. Der findes både en lille udgave til børn, og så kan der tilføjes ekstra længde på dynen, alt efter hvor høj man er. Desuden kan dynen også tilpasses efter vægt og tryk på dynen, så den gavner mest muligt for den enkelte person. Dynen er altså meget alsidig og kan være et godt alternativ til sovemedicin. Det er værd at prøve dynen af og se, om den har en gavnlig effekt på søvnen om natten.

Det er vigtigt, at den enkelte person finder ud af, hvad der passer netop til den enkeltes behov, så der bliver plads til mere overskud i hverdagen. For en god nattesøvn kan gavne meget, når man skal klare sig igennem en travl hverdag.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *