Stort set alle nybagte mødre ønsker sig en sund og rask baby. Samtidig ønsker de også for dem selv, hurtigt at smide graviditetskiloene, komme tilbage i form, leve sundt, have masser af overskud og være lykkelig. Vi giver dig her 3 gode tips til at opnå de ønskede mål.

  1. Slap af! Indse og accepter at dit liv nu er forandret for altid. Der er nu en anden der altid kommer i første række og som i mange år vil kræve næsten al din tid og kærlighed. I stedet for at stresse over alt det du ikke når, så affind dig med det. Det vigtigste er trods alt din babys trivsel, så går det nok at det roder lidt mere end det plejer. Husk desuden på, at alt bliver lettere med tiden. Så snart baby får mere faste rutiner, kan du slappe mere af i det hele og formodentlig også langsomt genvinde din elskede nattesøvn. Det er vejen til et lykkeligt og roligt familieliv.
  2. Am dit barn, hvis du kan. Desværre kan ikke alle mødre få etableret en velfungerende amning. Men hvis du kan, så vær taknemmelig. Det er nemlig rigtig sundt for dit barn at blive ammet og gerne mindst de første 3 måneder. Desuden er det en super nem måde for mor at komme af med de sidste ekstra kilo. Sidst men ikke mindst er amning en hel del billigere løsning end det ofte dyre modermælkserstatning, der findes på markedet.
  3. Brug vikle fremfor barnevogn engang i mellem. Naturligvis skal man have en barnevogn, det er et godt og trygt sted for baby at få både søvn og frisk luft. Men husk på at spædbørn mest af alt har brug for nærhed og tryghed. Det får de i høj grad når de bæres på mors varme og beskyttende mave. Som bonuseffekt får man som mor hænderne fri til at ordne praktiske ting og andre gøremål.

Forskellige typer af vikler

Som nævnt er vikler en rigtig god måde at give tryghed til sin baby. Strækvikler kommer i mange forskellige farver og prisklasser, alt efter hvad du er til og foretrækker. Mange babyer falder simpelthen lettere i søvn når de bæres i en strækvikle, det giver dem ro og en genkendelig følelse fra dengang de lå trygt og godt inde i mors mave. De er derfor også særligt gode til små for tidligt fødte børn. Strækvikler kan bruges fra barnet er nyfødt og til det simpelthen bliver for tungt til at bære på den måde.

Husk desuden at det er en myte, at kvinder der har fået kejsersnit ikke må bære på deres eget barn. Medmindre barnet vejer mere end 6 kg, så brugt trygt en vikle trods kejsersnit, sørg blot for at binde den over arret, så det ikke generer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *