Denne artikel er ikke for dem, der holder af at læse om den nyeste kur i Hjemmet eller Familie Journalen, men derimod for dig, der er mere pragmatisk anlagt. Du behøver ikke nødvendigvis at være mand, men du er det med stor sandsynlighed.Husk dette udsagn: Du taber dig, hvis du forbrænder flere kalorier end du indtager!I virkeligheden er et vægttab så enkelt. I hvert fald på papiret, for i udsagnet er der ikke taget højde for det, der sker i vores sind, når vi går i gang med en slankekur. Motivation og mangel på samme og alle de andre psykologiske processer i hjernen.Det kan du læse masser om alle mulige andre steder. I denne artikel skal det handle om det mere håndgribelige.

Motivation i teknologi og simpel matematik

Hvis du er som mig, så motiveres du af når teknologien kan udnyttes maksimalt til at opnå noget konkret i sin hverdag. Og du motiveres af at kunne følge en progression mod et mål. Hvis målet så er vigtigt for dig, som et vægttab næsten altid er for folk, der gerne vil tabe sig, så skal du i gang med at tælle kalorier med en app. Det kommer vi til lidt senere.

Find dit ligevægtsindtag

Som sagt vil du tabe dig, hvis du indtager færre kalorier end du forbrænder. Men du må ikke bare sulte dig. Det er ekstremt usundt for kroppen og du risikerer at nedbryde muskelmasse i stedet for at forbrænde fedt. Kroppen skal bruge et bestemt antal kalorier hver dag på at fungere. Dette tal er forskelligt fra person til person og afhænger af faktorer som køn, alder, vægt og andet. Dette kalorietal er det man kalder for ligevægtsindtag.Du kan udregne lige præcis dit ligevægtsindtag i denne beregner på Bodylabs hjemmeside. Vær opmærksom på at alle den slags beregninger er vejledende. Skal du kende det præcise tal, skal du forbi en specialist. Dette er dog slet ikke nødvendigt for en almindelig slankekur.

Hent disse 2 apps til din smartphone

Du skal bruge to forskellige apps til din smartphone. De virker til både iPhone og Android. Begge er i dag ejet af sportstøjmærket Under Armour, men er oprindeligt startet som to forskellige apps fra forskellige udviklere.Den første hedder Myfitnesspal og er centralnervesystemet i dit kommende vægttab.Myfitnesspal holder styr på alt du spiser og drikker og alt du forbrænder ud over dit ligevægtsindtag. Du begynder med at indtaste din vægt og andre oplysninger om dig selv og du vælger hvor aggressivt du vil tabe dig.Herefter skal du hver dag registrere alle dine måltider i app’en. Det lyder besværligt, men bare rolig teknologien er din ven. Du kan vælge mellem en masse allerede registrerede fødevarer og opskrifter. Og som noget rigtigt smart kan du med app’en scanne alle stregkoder på de fødevarer du køber og hente de relevante tal direkte ind i dit kalorieregnskab.Myfitnesspal opfanger også de skridt du tager i løbet af dagen (husk altid at have telefonen på dig, når du går).Så kommer vil til den motion du dyrker udover almindeligt aktivitetsniveau. Her kommer den anden app ind i billedet: Endomondo. Dette er vel efterhånden den mest anvendte app til at måle løb og alle andre sportsgrene man dyrker. App’en er danskudviklet, men har millioner af brugere verden over.Det smarte er at de to apps Myfitnesspal og Endomondo kan snakke sammen, så løber du en tur med Endomodo, ryger data direkte over i Myfitnesspal og de forbrændre kalorier fra løbeturen bliver trukket fra dit daglige regnskab.For at følge op her til sidst: Hvis du finder dit ligevægtsindtag og bruger disse to apps konsekvent, så vil du se gode resultater for dit vægttab.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *