Babylykken er stor, når en lille ny lige er kommet til verdenen. Det er en spændende tid, hvor alting føles nyt. Hvis det er første gang du oplever at have ansvaret for et lille nyt liv, kan det godt virke meget overvældende, så her får du 3 tips til en vellykket tid med din guldklump.

Find frem til de allerbedste råd

Selvom man godt kan føle sig på bar bund når man har baby i armene for første gang, skal man huske på at man ikke er alene. Sygeplejersker, familiemedlemmer og venner står klar med hjælp og råd.

Tænk over at det er dit eget barn, og du selv kan vælge hvordan du vil opdrage det. Føl dig ikke presset til at gøre noget, fordi et velmenende familiemedlem eller ven siger det. Hvis du ikke kan se fornuften i det, så er det bedst at du gør det på din egen måde, så du kan stå inden for din børneopdragelse. Hvis du er i tvivl, så spørg for eksempel din mor eller far ad. De fik jo opdraget dig – så har de sikkert noget erfaring at give videre.

Der findes desuden mange sider og blogs på internettet hvor mødre, sundhedsplejesker og andre med forstand på området giver deres erfaringer og tips, tricks og råd videre. Om ikke andet kan det være god inspiration, og guide dig i den rigtige retning i forhold til hvad vi vil vælge at gøre.

Du kan for eksempel finde tips til nybagte forældre her.

Undersøg på forhånd hvilke produkter der er bedst

Som ny forælder er der mange ting, man skal have fat på. Barnevogn, seng, højstol og så videre. Noget kan du være heldig at arve fra familie og venner, men der er stor chance for at du ender med selv at skulle ud og investere i nyt.

Gør dig selv en stor tjeneste og undersøg på forvejen det produkt du vil købe. På hjemmesider som denne finder du udførlige købsguides, som fortæller dig hvad du skal være opmærksom på i forhold til køb af nyt babyudstyr.

Husk derudover at lytte til råd fra dine bekendte, mor, far og andre du kender som har forstand på emnet. Hvis du er i en mødre- eller forældregruppe, kan du også høre dem ad i forhold til hvilke produkter de bruger, og hvad der fungerer bedst for dem.

Ønsk dig brugbare ting i babygave

Det kan være du vælger at fejre den nye guldklump. Holder du en fest, kan du godt forvente at få gaver fra folk som vil ønske dig tillykke med baby. Nogle gange får man kan man risikere at få en masse ting, som man på forhånd ved man ikke vil få brugt eller få brug for. Derfor er der ingen skam i at skrive en ønskeliste. Så slipper du for at få noget du ikke vil have, eller noget du allerede har i forvejen.

Husk også at skille dig af med de gaver du får, som der ikke er brug for. Så ligger de ikke i dit baghoved og prikker til din samvittighed.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *