Som forældre ønsker man at gøre det bedste for sit lille barn og at beskytte det mod farlige stoffer. Det kan være lidt af en jungle at navigere i de mange e-numre og andre ting, der ikke nødvendigvis er farlige men heller ikke ligefrem sunde. Her ser vi på tre områder, hvor du bør være opmærksom, når det gælder uhensigtsmæssige indholdsstoffer. 

Tidligere var ting lavet af simple materialer som stof, træ og glas, men i dag findes der en mængde forskellige kunstige materialer, som ofte er imprægneret med giftige stoffer, og det gælder om at se sig for, når man køber udstyr til sine børn. 

Køb din autostol i Danmark 

Har man små børn, man skal transportere i sin bil, er det nødvendigt med en autostol, da et barn ikke må sidde almindeligt på sædet. Her er det vigtigt at købe sin autostol i Danmark, enten på nettet eller i en fysisk butik. På den måde er du sikker på at stolen lever op de danske myndigheders krav om sikkerhed og farlige stoffer. Inden du investerer i en autostol, kan du foretage research for at kunne vælge den bedste. På denne side kan du orientere dig om forskellige modeller og prisklasser. 

Undgå for mange e-numre 

Når det gælder børns kost, er det vigtigt at sørge for at barnet får den rigtige sammensætning af vitaminer, mineraler osv., men man bør også sørge for så vidt muligt at give barnet økologisk mad og at undgå for mange e-numre. 

Sikkert legetøj 

Ligesom med autostolen gælder det også for legetøj, at det bedste er at købe det i Danmark eller evt. et andet EU-land. Legetøj fra f.eks. Kina kan indeholde indholdsstoffer som kan være farlige for børn at lege med, i og med at de ofte putter ting i munden, selvom de ikke skulle derind, og altså dermed risikerer at få giftstoffer ind i kroppen. 

Der er altså mange ting, man bør være opmærksom på for at beskytte sit barn mod stoffer, som ingen ved, hvilke effekter har på det lille barns udvikling, og man derfor bør gøre alt for at undgå. 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *