Har du prøvet at træne med vægtstænger før, har du sikkert også hurtigt mærket, hvor svært det kan være at holde balance på vægten, eller hvor ubehageligt det kan være ikke at kunne sætte vægtstangen hurtigt fra dig, når du pludselig ikke kan løfte mere.

Her er det en rigtig god idé at vælge at købe et power rack, så du altid har mulighed for at træne på en mere sikker måde.

Afsæt dine vægte på en nem måde

Et power rack er et stativ, som dine vægtstænger kan hvile på, og som kan gøre det mulig for dig at løfte vægte i balance. Du kan enten få power racks med plads til at afsætte din vægt, når du ikke kan løfte mere. Eller du kan vælge at købe den model, hvor vægtstangen sidder fast i stativet, og kan køres op og ned på en skinne, så du ikke skal være bange for at miste balancen i vægtstangen, når du løfter.

Er du fx glad for at lave bænkpres, er det en rigtig god idé at vælge at købe et power rack, så du får nemmere ved at løfte, samtidig med at du kan gøre det på en tryg måde.

Vær ikke bange for at tabe dine vægtstænger midt i et løft

Der er mange vægtløftere, der gennem tiden har tabt den ene vægtstang efter den anden. Du har måske selv prøvet at være midt i et løft og bare ikke have energi og styrke nok til at gennemføre løftet.

Har du ikke et power rack, har du ikke nogen steder at gøre af vægten, og du kan endda risikere at tabe hele vægtstangen på jorden med risiko for at skade dig selv eller dine omgivelser. I et power rack kan du bare sætte vægtstangen af, når du ikke kan mere.

Et godt valg hvis du ikke har meget erfaring med tunge vægte

Har du løftet tunge vægte i mange år, har du sikkert også dine erfaringer med at løfte uden brug af power rack, og du har sikkert helt fint styr på, hvor meget du kan løfte, samt hvordan du skal løfte på en afbalanceret måde uden risiko for at tabe vægte eller vægtskiver.

Har du omvendt ikke den store erfaring, kan et power rack være en god idé, så du kan løfte vægte på en sikker måde hver gang.

Se flere gode power racks her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *