De fleste af os kender følelsen og den efterfølgende fornemmelse efter en god gang massage. Følelsen af velbehag, af at være blevet æltet igennem og mærke en frisk og givende fornemmelse. Måske føler man sig helt let, afslappet, meget træt eller noget helt fjerde. Afhængig af, hvilken type massage man har fået, og hvad årsagen til massagen har været. Det kan have været en langvarig skade efter for eksempel kontorjob, der har sat sine spor i nakke og skuldre. Det kan have været nogle forkerte løft eller en anden akut skade, der har krævet behandling. Eller måske var det bare tid til lidt luksus og forkælelse med dertilhørende afslappende massage…

Når man er ældre, har man sikkert allerede været igennem de ovenstående situationer – eller nogle af dem. Det kan sagtens være, man stadig – eller først nu – har behov for en form for massagebehandling. Af den ene eller anden grund. Men udover det, er der faktisk også meget, man selv kan gøre – både som ung og gammel. Man kan nemlig, ved at massere sig selv, gøre en masse gavn for – og ”vedligeholde” – sig selv.

God hjælp til selvhjælp med massagebolde

Hvis man ikke allerede har en massagebold i hjemmet, er det en god idé at anskaffe sig en. En sådan kan gøre utrolig meget gavn for ens velvære. Massageboldene fås i flere forskellige størrelser og kan anvendes på mange måder. For eksempel kan man, ved en af de mindre bolde, lægge sig på gulvet med bolden. Bolden placeres mellem gulvet og ens ryg/nakke/skuldre, og den ”køres” rundt og masserer de ømme steder. En massagebold, der jo har bløde pigge, er god til at trykke på de ømme punkter og løsne op. Bare lidt daglig massage med en sådan kan være nok til at holde myoserne på afstand – eller kan være et godt supplement til egentlig massagebehandling.

Små massagebolde til hænder og fødder

Der findes også nogle lidt mindre massagebolde, der er vældig egnede til massage af hænder og fødder. En type massage, vi alle bør huske på at bruge – uanset alder. Vi er nok tilbøjelige til at glemme at holde vores hænder og fødder i god form, men en god gang massage med en lille massagebold kan være meget gavnlig. Det kan hjælpe med at holde eksempelvis hænderne stærke og sunde. Bliver man for eksempel ramt af gigt, vil man hurtigt mærke, hvor vigtigt det er at holde sine hænder i gang. Det kan man bruge flere forskellige redskaber til, såsom disse massagebolde. Udover at holde hænder (og eksempelvis fødder og arme) sunde og i gang, er selve massagen også rar og behagelig. Og man bestemmer jo selv, hvor hårdt det skal være.

Så husk endelig, at der god selvhjælp at hente, når kroppen er øm det ene eller andet sted. Eller når man blot vil holde sig sund og styrke sin krop. Det er en rigtig god og givende ting at gøre for sig selv – livet igennem. Og hvem kan sige nej til en god gang massage..?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *