Langt de fleste mennesker vil på et eller andet tidspunkt stifte bekendtskab med forkølelsessår, hvad enten vi selv bliver den tvivlsomt heldige modtager af ét eller kender én der gør. Det har heldigvis aldrig været nemmere at komme forkølelsessår til livs, end det er i dag. En af de bedste og mest effektive behandlingsformer hertil er lys – Ja, du læste rigtigt! Lys. Læs mere om lysterapi her og her. Det anslås at helbredelsesperioden uden decideret behandling kan være helt op mod to uger, og det er længe at gå rundt med betændte, svidende og ikke mindst stærk smitsomme udbrud på læben. Behandlingen med lys, nærmere bestemt helende ultrarødt lys, i form af det populære produkt ViruLite. Produktet har været på markedet siden 2014 og er et glimrende og ikke mest ualmindeligt effektivt alternativ til medicinsk behandling i pilleform, plastre eller creme4r. Faktisk er behandlingen af flere smittede blevet benævnt som værende langt mere effektiv og mindre besværlig, hvilket gør lysbehandling til et yndet valg for folk der er blevet smittet med forkølelsessår.
Hvordan virker lysterapi?
Det er relativt simpelt og let tilgængeligt at behandle forkølelsessår med lys. Konceptet er simpelt – ViruLite kommer med et lille apparat med et pasende mundstykke, som du placerer over dine læber. Herfra udsendes det ultrarøde lys, der går direkte ind og styrker kroppens immunforsvar gennem stimulation af celler, så virus nedkæmpes og immunforsvaret samtidigt styrkes. Laseren trænger ind i cellerne og får dem til at arbejde hurtigere, mens de frigiver betændte affaldsstoffer, så kroppen hurtigt reparerer sig selv. Behandlingsformen har fået en hel del medvind, da der ikke medfølger deciderede bivirkninger. Det anbefales at bruge lysterapien to gange dagligt i den smittede periode. Husk at vaske mundstykket efter endt brug, så du ikke spreder smitten fra apparatet ved næste brug. Med ViruLite’s ultrarøde behandling mindskes dagene med irriterende symptomer fra 0-5 dage, så du kommer hurtigt på toppen igen, da undersøgelser yderligere viser, at hvis du bliver ramt af et forkølelsessår og behandler med lys, så er helingstiden 5 dage kortere end normalt og er desuden med til at mindske risikoen for fremtidige udbrud, men der er også en hel del tig, som du selv kan gøre, for at forhindre, at du får forkølelsessår igen.
Så nemt forebygger du forkølelsessår
Årsagerne til at et forkølelsessår melder sin ankomst er mange og der er derfor en hel del gode råd til, hvordan du let og bekvemt selv kan være med til at forebygge, at de opstår. Et forkølelsessår opstår, som alle andre sår, infektioner og sygdomme, på grund af huller i dit immunforsvar. Hvis du eksempelvis allerede er snottet eller har influenza, er kroppen mere tilbøjelig til at udvikle et forkølelsessår til at toppe det hele af med, men de kan også opstå hvis du har tørre og sprukne læber, som enten skyldes vinterens kulde eller sydens sol. Vær derfor særligt opmærksom hvis du opholder dig i vejrmæssige ekstremer som på ski- eller solferie og brug altid læbepomade med SPF. Slutteligt, lad desuden være med at kysse, dele læbepomade eller drikke af det samme glas som din kæreste eller venner der for nyligt har haft et forkølelsessår, da de er særligt smitsomme således. Skulle uheldet alligevel være ude, er lysterapi lige ved hånden.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!